vergrootglas monitor grafiek omhoogMarkt Monitor
Word abonnee
Futures wijzen op vlakke opening Wall Street
Beeld: ABM Financial News

Futures wijzen op vlakke opening Wall Street

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse futures wezen maandag rond het middaguur op een vlakke opening van Wall Street, waarbij beleggers vooral uitkijken naar het rentebesluit van de Fed , die woensdag op het punt staat om de rente voor het eerst sinds 2020 te verlagen.

Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteerden rond lunchtijd vlak.

"Er is nog wat twijfel of de beleidsrente met 0,25 procent of 0,5 procent zal worden verlaagd. Wij denken het eerste, maar volgens marktprijzen is de kans op een verlaging van 0,5 procent gestegen tot 60 procent", zei investment manager Simon Wiersma van ING.

"Of deze verlagingscyclus uiteindelijk een tijdperk van groeiangst of recessievrees  zal zijn, is de belangrijkste vraag in de markt", zei Goldman Sachs.

Beleggers houden tevens rekening met de Amerikaanse verkiezingsrace, die wederom spannend lijkt te worden.

De Amerikaanse tienjaarsrente noteerde maandag stabiel op 3,649 procent, terwijl de tweejaarsrente vrijwel ongewijzigd noteerde op 3,568 procent.

Op macro-economisch vlak staat maandag in de VS slechts de stand van de NY Empire State Index op de agenda.

WTI-olie werd maandag 0,6 procent duurder op 69,09 dollar.

De euro/dollar noteerde op 1,1122 Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar nog op 1,1112 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op vrijdag stond er een stand van 1,1076 op de borden.

Bedrijfsnieuws

Trump Media & Technology noteerde voorbeurs 2,8 procent hoger. Daarmee breidt het socialmedia-bedrijf van voormalig president Donald Trump de winst van vrijdag uit, toen het aandeel bijna 12 procent steeg, nadat Trump had gezegd dat hij zijn belang niet zou verkopen na het aflopen van de lockup-periode op 20 september. Trump was zondag nog ontsnapt aan een nieuwe aanslag.

Boeing steeg maandag voorbeurs 0,3 procent, nadat het vrijdag 3,7 procent verloor vanwege een staking door de grootste vakbond van het lucht- en ruimtevaartbedrijf, die circa 33.000 werknemers vertegenwoordigt.

Tesla won 0,4 procent. De fabrikant van elektrische auto's tweette zaterdag dat het zijn 100 miljoenste 4680-batterijcel heeft geproduceerd.

General Mills, FedEx, Lennar, Ferguson Enterprises, Steelcase, Darden Restaurants, FactSet en MillerKnoll publiceren deze week de kwartaalcijfers.

Slotstanden Wall Street

De toonaangevende S&P 500 index sloot vrijdag 0,5 procent hoger op 5.626,02 punten. De Dow Jones index eindigde 0,7 procent in het groen op 41.393,78 punten en technologiebeurs Nasdaq steeg 0,7 procent tot 17.683,98 punten.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de Tostrams dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!