vergrootglas monitor grafiek omhoogMarkt Monitor
Word abonnee
Valuta: dollar licht onder druk in aanloop naar rentebesluit Fed
Beeld: ABM Financial News

Valuta: dollar licht onder druk in aanloop naar rentebesluit Fed

(ABM FN-Dow Jones) De dollar zakt maandag in aanloop naar het rentebesluit van de Fed ten opzichte van de euro licht weg, waarbij de markt ervan uitgaat dat de Amerikaanse centrale bank de rente waarschijnlijk met 25 basispunten zal verlagen.

Een verlaging van 25 basispunten zou erop duiden dat de Amerikaanse centrale bank niet van plan is het beleid agressief te versoepelen, wat de Amerikaanse munt ervan kan weerhouden verder te dalen, zei analist Robert Mialich van Unicredit Research.

Een verlaging van de rente zal volgens de analist echter geen sterk herstel van de dollar veroorzaken.

"De EUR/USD zal waarschijnlijk boven 1,10 blijven handelen", zei hij. Het valuta-paar zou echter boven de 1,12 kunnen uitkomen bij een verlaging van 50 basispunten, aangezien dit zou betekenen dat de Amerikaanse economie slechter is dan data hebben aangegeven", voegde hij toe.

De euro noteerde maandagochtend ten opzichte van de dollar 0,5 procent hoger op 1,1128, terwijl de Europese munt ten opzichte van de yen 0,2 procent lager noteerde op 155,68.

De dollar noteerde ten opzichte van de yen 0,7 procent lager op 139,91, terwijl de greenback ten opzichte van het pond 0,5 procent daalde tot 0,7584. De euro noteerde ten opzichte van het pond stabiel op 0,8439.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de Tostrams dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!