vergrootglas monitor grafiek omhoogMarkt Monitor
Word abonnee
Omzetgroei voor IEX
Beeld: ABM Financial News

Omzetgroei voor IEX

(ABM FN-Dow Jones) IEX Group heeft in de eerste helft van 2024 meer omzet behaald. Dit bleek maandagochtend uit cijfers van het op Beursplein 5 gevestigde mediabedrijf.

De omzet steeg met 14 procent naar 2,7 miljoen euro en de EBITDA kwam uit op 0,59 miljoen euro. Netto verdiende IEX 0,35 miljoen euro, ofwel 8,9 eurocent per aandeel.

IEX meldde dat het aantal betalende abonnees verder groeide, net als de inkomsten uit advertenties.

"Door de strategie van de afgelopen jaren heeft IEX Group een gezonde verdeling weten te creëren tussen de advertentieopbrengsten en de abonnementenopbrengsten. IEX Group blijft investeren in deze bestaande pijlers, maar is daarnaast ook aan het kijken naar een verbreding van het productaanbod aan Nederlandse en Belgische Beleggers", aldus een toelichting.

IEX verwacht in de tweede jaarhelft "de goede prestaties" te kunnen voortzetten. Daarom denkt het bedrijf in 2024 een hogere omzet te zullen realiseren dan in 2023. Een concrete winstverwachting gaf IEX niet, vanwege de afhankelijkheid van de advertentiemarkt en het beursklimaat.

Het aandeel steeg maandagochtend met 6,4 procent naar 1,67 euro.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de Tostrams dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!