vergrootglas monitor grafiek omhoogMarkt Monitor
Word abonnee
ING verhoogt koersdoel Ahold Delhaize
Beeld: Ahold Delhaize

ING verhoogt koersdoel Ahold Delhaize

(ABM FN-Dow Jones) ING heeft het koersdoel voor Ahold Delhaize verhoogd van 29,00 naar 32,00 euro met behoud van het advies Houden. Dat bleek maandag uit een analistenrapport van de bank.

Na analyse van de tweedekwartaalcijfers rekenen de analisten Maxime Stranart en Hans d'Haese op meer omzet in de komende acht jaar: gemiddeld 1,7 procent meer over de jaren 2025 tot en met 2033. Ook houden ze er rekening mee dat de gemiddelde rentekosten zullen dalen.

Op korte termijn zien ze echter weinig aanjagers voor de koers, omdat de Amerikaanse resultaten nog steeds onder druk staan, al wordt de vergelijkingsbasis makkelijker dan in de eerste helft van het jaar.

Aan de andere kant zei Ahold Delhaize tijdens de beleggersdag dat eventuele margegroei, met name in de Verenigde Staten, zal worden geïnvesteerd in groei, volgens het nieuwe programma Growing Together.

De verwachtingen voor de onderliggende operationele winstmarge voor de jaren 2025 en 2026 gaan daarom omlaag. Ahold wijzigde zijn doelstellingen voor deze marge van tenminste 4,0 procent naar gemiddeld 4,0 procent in de jaren 2025 tot en met 2028. 

ING rekent erop dat de marge in 2025 lager zal zijn dan 4 procent, door de investeringen om sommige winkelformules in de VS weer aan het groeien te krijgen.

Het koersdoel komt neer op een waardering tegen een premie van 15 procent ten opzichte van Europese en Amerikaanse sectorgenoten, stelde ING.

Het aandeel Ahold Delhaize steeg maandag 0,3 procent naar 30,99 euro. 

Bron: ABM Financial News


ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de Tostrams dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!