vergrootglas monitor grafiek omhoogMarkt Monitor
Word abonnee
Degroof haalt OCI van kooplijst
Beeld: ABM Financial News

Degroof haalt OCI van kooplijst

(ABM FN-Dow Jones) Degroof Petercam heeft maandag het advies voor OCI verlaagd van Kopen naar Houden en het koersdoel van 33,00 naar 30,00 euro. Dit bleek uit een rapport van Frank Claassen.

In het rapport meldde Claassen dat de netto verkoopopbrengst van de methanolactiviteiten tegenviel. Aanvankelijk leek die met 2,05 miljard dollar aan bruto-opbrengsten conform verwachting, maar netto was dit met 1,2 miljard dollar "lager dan we hadden voorzien", vanwege een schuldpositie, de uitkoop van twee minderheidsaandeelhouders en enkele aanpassingen, aldus de analist.

De verkoop van de methanolactiviteiten werd deels in aandelen Methanex betaald. En sinds die aankondiging is het aandeel Methanex gedaald van 45 naar 38 dollar. "Wellicht uit vrees voor een overhang."

Aandeelhouders van OCI kunnen in november een uitkering van 14,50 euro per aandeel tegemoet zien. "Maar er is geen duidelijkheid over daarna", aldus Claassen.

Het aandeel OCI daalde maandag 0,1 procent naar 27,04 euro.

Bron: ABM Financial News


ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de Tostrams dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!