vergrootglas monitor grafiek omhoogMarkt Monitor
Word abonnee
Update: Intel gaat AI-chips produceren voor Amazon
Beeld: ABM Financial News

Update: Intel gaat AI-chips produceren voor Amazon

(ABM FN-Dow Jones) Intel gaat chips voor kunstmatige intelligentie produceren voor Amazon Web Services. Dit maakte de Amerikaanse chipreus maandagavond laat bekend, zonder financiële details te melden.

De twee bedrijven breiden daarmee hun langdurige strategische samenwerking uit en investeren samen in aangepaste chipontwerpen binnen een "meerjarig raamwerk van miljarden dollars dat producten en wafers van Intel omvat."

Als onderdeel van de samenwerking zal Intel een AI-chip produceren op Intel 18A, de meest geavanceerde process node van het bedrijf. Intel zal ook een aangepaste Xeon 6-chip produceren op Intel 3, voortbouwend op de bestaande samenwerking waarbij de chipmaker Xeon Scalable-processors produceert voor AWS.

Intel bevestigde maandagavond laat ook het omvangrijke Amerikaanse defensiecontract met een waarde oplopend tot 3 miljard dollar.

Het aandeel Intel, dat maandag al meer dan 6 procent won, lijkt dinsdag ruim 7 procent hoger te gaan openen.

Update: om technische redenen

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de Tostrams dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!