vergrootglas monitor grafiek omhoogMarkt Monitor
Word abonnee
Aantal faillissementen Nederland flink omlaag
Beeld: ABM Financial News

Aantal faillissementen Nederland flink omlaag

(ABM FN-Dow Jones) Het aantal faillissementen is in augustus in Nederland flink gedaald. Dit meldde het Centraal Bureau voor de Statistiek donderdag.

Gecorrigeerd voor zittingsdagen werden er 327 bedrijven failliet verklaard verklaard. Dat zijn er 71 minder dan in juli.  

In de eerste acht maanden van 2024 zijn er 40 procent meer bedrijven failliet verklaard dan in dezelfde periode een jaar eerder.  

Van alle bedrijfstakken had de handel het grootste aantal faillissementen afgelopen maand, namelijk 51. Dat is 53 procent minder dan in juli.

De handel behoort tot de bedrijfstakken met de meeste bedrijven. Relatief gezien werden er in augustus de meeste faillissementen uitgesproken in de sector vervoer en opslag, aldus het CBS. 

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de Tostrams dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!