vergrootglas monitor grafiek omhoogMarkt Monitor
Word abonnee
BMW verlaagt outlook voor hele boekjaar
Beeld: ABM Financial News

BMW verlaagt outlook voor hele boekjaar

(ABM FN-Dow Jones) BMW schroeft zijn outlook voor het hele jaar terug, vanwege de terugroepactie van meer dan 1,5 miljoen auto's en een tegenvallende vraag in China. Dit meldde de Duitse autofabrikant dinsdagmiddag.

De Duitse autoproducent verwacht dat de kosten van de terugroepactie van 1,5 miljoen auto's in verband met problemen met de remsystemen tussen de 500 tot één miljard euro zullen uitkomen. En vermoedelijk aan de bovenkant van deze bandbreedte.

Daarnaast drukt de zwakke vraag in China op de verkoopvolumes van het concern.

BMW voorziet nu voor het hele jaar een lichte daling van het aantal afgeleverde auto's ten opzichte van vorig jaar, terwijl eerder nog werd uitgegaan van een lichte stijging.

De EBIT-marge wordt nu geraamd op 6 tot 7 procent, tegen 8 tot 10 procent voorheen.

Het rendement op geïnvesteerd vermogen (RoCE) wordt geschat op 11 tot 13 procent, waar eerder nog werd gerekend op 15 tot 20 procent.

De vrije kasstroom in het automotive segment wordt geschat op meer dan 4 miljard euro.

Ook in het segment motoren zorgt de aanhoudende concurrentie, in onder andere China en de VS, voor druk op de verkoopvolumes en de prijzen.

Het aantal leveringen aan klanten zal naar verwachting in vergelijking met vorig jaar stabiel blijven, terwijl eerder nog werd uitgegaan van een lichte stijging.

De EBIT-marge wordt geraamd op 6 tot 7 procent, waar eerder nog werd uitgegaan van 8 tot 10 procent, terwijl de RoCE wordt geschat op 14 tot 16 procent, ten opzichte van 21 tot 26 procent eerder.

"De winst voor belastingen van de groep zal daarom significant dalen", waarschuwde BMW. Terwijl eerder nog werd uitgegaan van een kleine daling.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de Tostrams dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!