vergrootglas monitor grafiek omhoogMarkt Monitor
Word abonnee
Amerikaanse futures wijzen op licht lagere opening Wall Street
Beeld: ABM Financial News

Amerikaanse futures wijzen op licht lagere opening Wall Street

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse futures wezen dinsdag rond het middaguur op een licht lagere opening van Wall Street, in afwachting van het televisiedebat tussen presidentskandidaten Kamala Harris en Donald Trump en Amerikaanse inflatiecijfers later deze week.

Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteerden rond lunchtijd een beperkte 0,1 procent in het rood.

Nu het nog tot volgende week duurt voordat de Federal Reserve bijeenkomst, worstelen beleggers met de vraag over de mogelijke omvang van de renteverlaging van de Amerikaanse centrale bank. 

"Het vooruitzicht van een zeer spannende verkiezing die kan leiden tot maanden van onzekerheid is een andere factor die van invloed kan zijn op het denken van de Fed, en kan de centrale bank ertoe aanzetten om een grote verlaging van de rente uit te stellen tot na de verkiezingen", zeiden analisten van Evercore ISI.

De Amerikaanse tienjaarsrente noteerde dinsdag 1 basispunt hoger op 3,713 procent, terwijl de tweejaarsrente 2 basispunten steeg tot 3,687 procent.

Op macro-economisch werd dinsdag bekend dat het vertrouwen onder kleine Amerikaanse ondernemers in augustus is gedaald. De vertrouwensindex verslechterde van 93,7 in juli tot 91,2 afgelopen maand.

Olie werd dinsdag 1,0 procent goedkoper op 68,00 dollar per vat.

De euro/dollar noteerde op 1,1035. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar nog op 1,1042 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op maandag stond er een stand van 1,1034 op de borden.

Bedrijfsnieuws

Oracle noteerde voorbeurs 8,7 procent hoger, na cijfers waaruit bleek dat de Amerikaanse cloudspecialist het afgelopen kwartaal beter heeft gepresteerd dan verwacht.

Rubrik noteerde voorbeurs 8,0 procent lager, ondanks dat de databeveiliger een kleiner dan verwacht verlies rapporteerde en zijn outlook voor het hele boekjaar verhoogde nadat de omzet het afgelopen kwartaal met 35 procent steeg tot 205 miljoen dollar.

Apple daalde voorbeurs 1,1 procent, nadat het Europese Hof van Justitie een bevel heeft bekrachtigd dat Ierland tot 13 miljard euro, omgerekend ruim 14 miljard dollar, aan belastingen plus rente van Apple moet terugvorderen in een slepende kwestie rond belastingvoordelen die de Amerikaanse techreus kreeg in het land. Het Europees Hof handhaafde dinsdag ook een boete van 2,42 miljard euro, of omgerekend 2,67 miljard dollar, die de Commissie in 2017 oplegde aan Google. Moederbedrijf Alphabet daalde voorbeurs 0,2 procent.

Apple heeft maandagavond ook de nieuwe iPhone gepresenteerd, waarbij kunstmatige intelligentie een belangrijke functie krijgt in het besturingssysteem.

Trump Media & Technology Group, het moederbedrijf van het Truth Social-platform, steeg voorbeurs 1,2 procent, in aanloop naar het eerste debat tussen Trump en Harris.

Hewlett Packard Enterprise daalde voorbeurs 5,9 procent, na de start van een uitgifte van 1,35 miljard dollar aan verplicht converteerbare preferente aandelen om de overname van Juniper Networks te financieren.

GameStop publiceert dinsdag nabeurs cijfers en noteerde voorbeurs 0,6 procent hoger.

Slotstanden

De toonaangevende S&P 500 index sloot maandag 1,2 procent hoger op 5.471,05 punten. De Dow Jones index eindigde 1,2 procent in het groen op 40.829,59 punten en technologiebeurs Nasdaq steeg 1,2 procent tot 16.884,60 punten.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de Tostrams dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!