vergrootglas monitor grafiek omhoogMarkt Monitor
Word abonnee
Valuta: dollar stabiel in afwachting Amerikaanse inflatiecijfers
Beeld: ABM Financial News

Valuta: dollar stabiel in afwachting Amerikaanse inflatiecijfers

(ABM FN-Dow Jones) De euro/dollar noteerde dinsdagochtend vrijwel stabiel, in afwachting van Amerikaanse inflatiecijfers op achtereenvolgens woensdag en donderdag en het Amerikaanse presidentiële debat tussen Donald Trump en Kamala Harris komende nacht.

"De dollar zal waarschijnlijk meer in de smaak vallen onder een Trump-presidentschap dan onder een Harris-presidentschap, aangezien Trump wellicht meer belastingverlagingen wil om de groei te stimuleren en protectionistischer is over handel en een isolationistischer Amerikaans buitenlands beleid nastreeft", stelden analisten van UniCredit Research.

"Echter, andere factoren, zoals de omvang van de renteverlaging, die de Federal Reserve naar verwachting op 18 september zal doorvoeren, zouden de dollar in de tussentijd meer kunnen beïnvloeden", voegden zij toe.

Een ander punt van focus voor de valutamarkten zijn de Amerikaanse inflatiecijfers: woensdag staan de consumentenprijzen op de agenda, een dag later gevolgd door de producentenprijzen.

De euro noteerde dinsdag ten opzichte van de dollar stabiel op 1,1035, terwijl de Europese munt ten opzichte van het Britse pond 0,1 procent lager noteerde op 0,8436. De dollar won ten opzichte van de Japanse yen 0,1 procent tot 143,29. De euro noteerde ten opzichte van de yen ook 0,1 procent hoger op 158,15.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de Tostrams dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!