vergrootglas monitor grafiek omhoogMarkt Monitor
Word abonnee
Clouddiensten Oracle groeien iets harder
Beeld: ABM Financial News

Clouddiensten Oracle groeien iets harder

(ABM FN-Dow Jones) Oracle heeft in het eerste kwartaal van zijn lopende boekjaar de verwachtingen verslagen, terwijl de cloudactiviteiten iets harder groeiden dan in de drie maanden ervoor. Dit bleek maandag nabeurs uit de cijfers van de Amerikaanse cloudspecialist.

CEO Safra Catz wees in een toelichting op een "sterke orderportefeuille", waardoor de omzetgroei in het lopende boekjaar zal toenemen.

Bij de belangrijke tak Cloud Services, waar zowel infrastructuur als applicaties onder vallen, groeide de omzet afgelopen kwartaal met 21 procent, na een groei van 20 procent in de drie maanden ervoor.

Bij Cloud Infrastructure kwam de omzet op jaarbasis 46 procent hoger uit, na een groei van 42 procent in het vierde kwartaal.

De totale omzet van Oracle steeg op jaarbasis met 7 procent van 12,5 naar 13,3 miljard dollar. Analisten geraadpleegd door FactSet rekenden op 13,2 miljard dollar.

Verder boekte Oracle het afgelopen kwartaal een nettowinst van ruim 2,9 miljard dollar, ofwel 1,03 dollar per aandeel, in vergelijking met 2,4 miljard dollar, ofwel 0,86 dollar per aandeel, in dezelfde periode een jaar eerder.

De aangepaste winst bedroeg 1,39 dollar per aandeel. Hier rekenden analisten op 1,33 dollar per aandeel.

Het aandeel Oracle steeg maandag in de elektronische handel nabeurs met 6,6 procent.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de Tostrams dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!