vergrootglas monitor grafiek omhoogMarkt Monitor
Word abonnee
Olieprijs herstelt
Beeld: ABM Financial News

Olieprijs herstelt

(ABM FN-Dow Jones) De olieprijs is maandag gestegen. Bij een settlement van 68,71 dollar werd een vat West Texas Intermediate op dagbasis 1,5 procent duurder. 

De oliemarkten veerden op na de flinke daling van vorige week, door de vrees voor productieverstoringen nu een orkaan de Amerikaanse Golfkust bedreigt, zei Milad Azar van XTB MENA.

De National Weather Service voorspelt dat een storing in het zuidwesten van de Golf van Mexico maandag zal aansterken tot een tropische storm en halverwege de week kan uitgroeien tot een orkaan.

De olieprijzen daalden vorige week scherp. Vrijdag bereikte de prijs voor een vat WTI zelfs het laagste niveau sinds juni 2023, terwijl Brent daalde tot het laagste niveau sinds december 2021. 

Zorgen over de vooruitzichten voor de vraag, met name vanuit China, wogen op het sentiment. Een besluit van OPEC+ om geplande productieverhogingen met twee maanden uit te stellen tot december, zorgde voor weinig verlichting. Daarnaast werkte ook het negatieve sentiment op de aandelenmarkten vorige week door op de oliemarkten.

Volgens Stephen Innes van SPI Asset Management kijken oliebeleggers verder dan het besluit van OPEC+ om de geplande productieverhogingen uit te stellen, zeker ook na het tegenvallende Amerikaanse banenrapport van vrijdag.

Dat is volgens Innes een "economisch teken aan de wand", en als deze trend doorzet, dan is een vat Brent aan het einde van deze week nog maar 70 dollar waard, volgens de marktkenner. Een vat Brent kostte maandag circa 72 dollar.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de Tostrams dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!