vergrootglas monitor grafiek omhoogMarkt Monitor
Word abonnee
Almunda boekt hogere resultaten
Beeld: ABM Financial News

Almunda boekt hogere resultaten

(ABM FN-Dow Jones) Almunda Professionals heeft in de eerste zes maanden van 2024 hogere resultaten geboekt. Dit meldde het bedrijf uit Amsterdam maandag nabeurs.

Almunda boekte in de verslagperiode een omzet van 14,6 miljoen euro, waar dat in de eerste jaarhelft van 2023 nog 12,1 miljoen euro was.

"De omzetstijging is met name te danken aan de consolidatie van ICE Interim, dat in het eerste halfjaar 2023 nog niet in de resultaten werd meegenomen",  verklaarde Almunda.

ICE levert ook een positieve bijdrage aan het bedrijfsresultaat van Almunda Professionals, zei het bedrijf. "De marktverwachtingen voor de utility sector zijn goed. ICE heeft haar interne organisatie aangepast om nog beter in te kunnen spelen op de klantvraag", volgens Almunda.

De EBITDA kwam uit op 2,7 miljoen euro, tegen 2,3 miljoen euro in de eerste zes maanden van vorig jaar.

Onder de streep verbeterde de nettowinst licht, van 0,29 miljoen tot 0,40 miljoen euro. De nettowinst toekomend aan aandeelhouders steeg van 0,20 miljoen naar 0,23 miljoen euro en per aandeel steeg de winst van 5,9 naar 6,0 eurocent.

Almunda meldde maandag verder dat het verandertraject bij Novisource het fundament van het bedrijf versterkt en perspectief biedt op betere bedrijfsmatige prestaties.

Pidz blijft volgens Almunda inzetten "op het versterken van de organisatie, het nader optimaliseren van het digitale matching platform en het focussen op de klantvraag zowel vanuit het perspectief van de instellingen als de ZZP’ers."

Daarbij laten de start-ups binnen Pidz, Qrabbl en Surecare, "een goede groei zien", volgens Almunda.

De 50 procent-joint venture Surecare is ondertussen winstgevend. "Mede door deze ontwikkeling heeft Pidz een licht hoger resultaat gerealiseerd dan een jaar eerder", aldus Almunda.

Outlook

Voor heel 2024 voorziet Almunda een hogere omzet.

"De algemene marktomstandigheden zijn iets uitdagender dan een jaar geleden. Om die reden doet Almunda Professionals nog geen uitspraken over de verwachte winstontwikkeling in heel 2024", zei het bedrijf maandag.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de Tostrams dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!