vergrootglas monitor grafiek omhoogMarkt Monitor
Word abonnee
Hogere start voor Wall Street voorzien
Beeld: ABM Financial News

Hogere start voor Wall Street voorzien

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen gaan maandag een hogere opening tegemoet, wat voor wat opluchting zal zorgen bij beleggers na de brute verkoopgolf van vorige week.

Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteren een half uur voor de openingsbel tot 0,7 procent in het groen.

Voorafgaand aan een week met veel economische cijfers, zullen velen zich afvragen: komt er nog meer pijn aan?

Volgende week dinsdag vergadert de Fed, en beleggers vragen zich nog steeds af of ze moeten rekenen op een kleine renteverlaging van 25 basispunten of een grotere van 50 basispunten, aan het begin van een nieuwe cyclus. Na het banenrapport van vrijdag lijkt men het eens over een kleine verlaging omdat het cijfer niet zwak genoeg was voor een hardere ingreep.

Maar die verwachting kan deze week nog verschuiven. Zo is er woensdag een inflatiecijfer over de prijzen van consumenten en een producentenprijzenrapport op donderdag. Ook een debat tussen presidentskandidaten Kamala Harris en Donald Trump dinsdagavond kan de markt in beweging brengen.

De olieprijzen stegen bijna een procent. Een oktober future West Texas Intermediate kostte 68,06 dollar en Brentolie kostte 71,43 dollar per vat.

De rentes liepen in de VS grofweg 4 basispunten op en de euro/dollar noteerde op 1,1040. Bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op vrijdag stond er 1,1088 op de borden.  

Bedrijfsnieuws

Apple presenteert maandag de nieuwe generatie iPhones 16 en het aandeel lijkt vlak te openen.

Dell Technologies en Palantir Technologies komen beide in de S&P500-index. De aandelen openen naar verwachting respectievelijk 5 en 9 procent hoger op dit nieuws.

Nvidia, de aanvoerder van de AI-hausse op de beurzen wereldwijd, kan zich opmaken voor een licht hogere start, nadat het aandeel vorige week 14 procent verloor.

Chrysler gaat meer dan 1,2 miljoen RAM trucks terughalen naar de garage om een softwareprobleem in het ABS-remsysteem te verhelpen. Het merk kampt met dalende marktaandeel in de VS door gebrek aan nieuwe modellen. Chrysler is een van de meest winstgevende merken van eigenaar Stellantis, dat voorbeurs licht lager noteerde.

Boeing won 3 procent voorbeurs. Het bedrijf gaat zijn lonen met 25 procent verhogen in een vierjarig akkoord dat een verlammende staking bij de vliegtuigbouwer moet voorkomen. De geplaagde vliegtuigfabrikant is verlieslatend en loopt achter op productie sinds de problemen die aan het licht kwamen tijdens een vlucht van Alaska Airlines in januari, waarin een slecht bevestigde deurplaat hoog in de lucht van een Boeing 737 MAX afwoei.

Oracle en Rubrik zullen maandag hun kwartaalcijfers rapporteren.

Slotstanden

Wall Street sloot vrijdag fors lager na een tegenvallend banenrapport.

De S&P 500 index daalde 1,7 procent tot 5.408,42 punten, de Dow Jones index verloor 1,0 procent op 40.345,41 punten en de Nasdaq sloot 2,6 procent lager op 16.690,83 punten.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de Tostrams dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!