vergrootglas monitor grafiek omhoogMarkt Monitor
Word abonnee
Beursblik: meer contanten naar aandeelhouders bij OCI
Beeld: ABM Financial News

Beursblik: meer contanten naar aandeelhouders bij OCI

(ABM FN-Dow Jones) Degroof Petercam ziet nog een mooi opwaarts potentieel voor het aandeel OCI nadat het bedrijf de verkoop van zijn methanoltak aankondigde voor 2,05 miljard dollar, wat ruwweg in lijn was met de verwachting van de bank.

Het is de vierde miljardendeal op rij die OCI aankondigt en de meeste contanten komen terug naar de aandeelhouder, verwacht DeGroof.  

Degroof Petercam komt op een koersdoel van circa 33,00 euro per aandeel en handhaaft dan ook zijn koopadvies.

OCI heeft al een uitkering van 14,50 euro per aandeel aan aandeelhouders beloofd als de eerdere deals om Fertiglobe en IFCO te verkopen worden goedgekeurd, wat voor IFCO recentelijk heeft plaatsgevonden. Na de verkoop van de Clean Ammonia en de methanolbedrijven zal er waarschijnlijk nog meer worden uitgekeerd.

OCI bestaat daarna eigenlijk alleen nog uit het Europese stikstofbedrijf, dat Degroof Petercam waardeert op 0,56 miljard dollar, en het zou ze niet verrassen als dat onderdeel ook wordt verkocht, waarna de schulden (die de analisten op 2,8 miljard dollar taxeren) zullen worden afgelost met de opbrengst van de desinvesteringen en de resterende contanten naar de aandeelhouders gaan.

Het aandeel OCI steeg maandagochtend 1,6 procent naar 28,82 euro.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de Tostrams dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!