vergrootglas monitor grafiek omhoogMarkt Monitor
Word abonnee
Wall Street blijft maandag gesloten
Beeld: ABM Financial News

Wall Street blijft maandag gesloten

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen zijn maandag gesloten vanwege Labor Day in de Verenigde Staten.

Ondanks een volatiele maand sloten de Amerikaanse aandelen de maand augustus vrijdag op een positieve noot.

"Deze winsten markeren de vierde opeenvolgende maand van stijgingen voor de S&P 500, ondersteund door een brede rally waarbij twee derde van de index steeg. Vooral een stijging in niet-duurzame consumptiegoederen, onroerend goed en gezondheidszorg hielpen de brede marktindex omhoog", zei beleggingsspecialist Justin Blekemolen van Lynx.

De markten blijven volgens Blekemolen gefocust op de beleidsbeslissingen van de centrale banken, met name de rentevergadering van de Federal Reserve in september. Hoewel Fed-voorzitter Jerome Powell inmiddels heeft aangegeven dat de Amerikaanse centrale bank klaar is om de rente te verlagen, is de grote vraag nu wat de omvang van de verlaging zal zijn.

Het Beige Book biedt aanstaande woensdag mogelijk inzicht in de staat van de Amerikaanse economie. Een tweede belangrijk punt van focus is het Amerikaans banenrapport aanstaande vrijdag.

Een zwak banencijfer kan de kans op een renteverlaging met 50 basispunten weer vergroten, aldus ING.

Olie werd maandag in de elektronische handel iets goedkoper op 73,44 dollar per vat.

De euro/dollar noteerde op 1,1061. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar nog op 1,1045 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen vrijdag stond er een stand van 1,1047 op de borden.

Dinsdag opent Wall Street weer de deuren. Op macro-economisch vlak staan dan 's middags in de VS een tweetal inkoopmanagersindices voor de industrie op de agenda, gevolgd door de bouwuitgaven.

Bedrijfsnieuws

Intel komt mogelijk later deze maand met een plan om de investeringen terug te schroeven en delen van het bedrijf af te stoten, schreef persbureau Reuters dit weekend. Het aandeel Intel steeg vrijdag al bijna 10 procent op een soortgelijk bericht van Bloomberg.

Volgens The Wall Street Journal lijkt de zoektocht van Disney naar een opvolger voor CEO Bob Iger bijna ten einde. Twee senior executives zouden nek-aan-nek strijden om de topfunctie. Igers contract loopt in 2026 af.

Hewlett Packard Enterprise, FuelCell en Broadcom publiceren in de loop van deze week kwartaalcijfers.

Slotstanden vrijdag

De toonaangevende S&P 500 index sloot vrijdag 1,0 procent hoger op 5.648,40 punten. De Dow Jones index eindigde 0,6 procent in het groen op 41.563,08 punten en technologiebeurs Nasdaq steeg 1,1 procent tot 17.713,62 punten.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de Tostrams dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!