vergrootglas monitor grafiek omhoogMarkt Monitor
Word abonnee
Reuters: Intel overweegt desinvesteringen
Beeld: ABM Financial News

Reuters: Intel overweegt desinvesteringen

(ABM FN-Dow Jones) Intel komt mogelijk later deze maand met een plan om de investeringen terug te schroeven en delen van het bedrijf af te stoten. Dit meldde persbureau Reuters zondag op basis van een bron.

Volgens het persbureau werken CEO Pat Gelsinger en andere topmanagers aan een plan waarbij mogelijk Intels programmeerbare chip-eenheid Altera wordt verkocht. Daarnaast zou de Amerikaanse chipreus overwegen om het plan voor een chipfabriek in Duitsland, met een kostenplaatje van 32 miljard dollar, in de ijskast te zetten of helemaal te schrappen, aldus Reuters.

Ook zouden voorgenomen plannen voor uitbreidingen van bestaande fabrieken worden teruggeschroefd, volgens het persbureau.

Intel reageerde zondag niet direct op een verzoek om commentaar. Het bedrijf zou Morgan Stanley en Goldman Sachs in de arm hebben genomen om te adviseren bij eventuele desinvesteringen, zei Reuters.

Het bericht van Reuters komt na een verhaal van Bloomberg News vorige week, waarin onder meer werd gemeld dat Intel van plan zou zijn om zijn foundry-activiteiten af te splitsen. Hierdoor stegen de aandelen van Intel vrijdag met bijna 10 procent. Maandag is Wall Street gesloten vanwege Labor Day in de VS.

Volgens de bronnen van Reuters is Intel momenteel echter niet bezig met een eventuele opsplitsing waarbij bijvoorbeeld de foundry-tak wordt verkocht aan een rivaal als TSMC.

Begin augustus meldde Intel bij de cijfers over het tweede kwartaal al dat men zou gaan reorganiseren. Ook werd toen bekend dat het dividend vanaf het vierde kwartaal wordt opgeschort. De Amerikaanse chipreus slaagt er in tegenstelling tot bijvoorbeeld Nvidia niet in om voldoende te profiteren van de AI-populariteit.

Bron: ABM Financial News


ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de Tostrams dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!