vergrootglas monitor grafiek omhoogMarkt Monitor
Word abonnee
Sterke groei Envipco
Beeld: ABM Financial News

Sterke groei Envipco

(ABM FN-Dow Jones) Envipco heeft in het tweede kwartaal de resultaten verder zien aantrekken. Dit maakte de leverancier van recyclingsystemen en statiegeldautomaten donderdagmorgen bekend.

De groepsomzet steeg afgelopen kwartaal op jaarbasis met 61 procent tot 26,6 miljoen euro. Een sterke groei in vooral Hongarije, Roemenië en Griekenland leidde tot 17,3 miljoen euro omzet in Europa, wat neerkomt op een stijging van 106 procent.

De Noord-Amerikaanse omzet steeg met 14 procent tot 9,3 miljoen euro door een stijging van zowel de omzet uit statiegeldautomaten als de dienstenomzet.

De brutomarge bedroeg 35,6 procent op een brutowinst van 9,5 miljoen euro, goed voor een stijging met 66 procent.

De EBITDA bedroeg 2,6 miljoen euro bij een marge van 9,6 procent.

“De langetermijnvooruitzichten voor onze industrie blijven veelbelovend. De EU is dicht bij de introductie van statiegeld op het hele continent en het VK heeft aangekondigd statiegeld in 2027 te willen introduceren”, aldus CEO Simon Bolton. “Onze uitgebreide ervaring geven ons vertrouwen om ons marktaandeel te blijven uitbreiden en vergroten.”

Envipco blijft achter zijn ambities voor 2025 staan.

Bron: ABM Financial News


ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de Tostrams dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!