vergrootglas monitor grafiek omhoogMarkt Monitor
Word abonnee
BioNtech stelt teleur
Beeld: BioNTech

BioNtech stelt teleur

(ABM FN-Dow Jones) BioNtech heeft het afgelopen kwartaal slechter gepresteerd dan verwacht. Dit bleek maandag uit de kwartaalcijfers van het Duitse biotechbedrijf.

CEO en mede-oprichter Ugur Sahin zei dat BioNtech gestaag voortbouwt op de ontwikkeling van een reeks kandidaatmedicijnen, waaronder de ontwikkeling van een gecombineerd COVID-griepvaccin en een kankervaccin gericht op hoofd- en halskanker. Daarnaast lopen een reeks andere onderzoeken voor de behandeling van kanker, waaronder baarmoederhals- en eierstokkanker.

BioNtech boekte in het tweede kwartaal een omzet van 128,7 miljoen euro, in vergelijking met 167,7 miljoen euro in dezelfde periode een jaar eerder. Die daling is met name het resultaat van de aanhoudende verkoopkrimp van zijn coronavaccin.

Om de impact daarvan extra te benadrukken: In de eerste jaarhelft kwam de omzet van BioNtech uit op 316,3 miljoen euro, tegen 1,4 miljard euro in de eerste helft van 2023.

Het biotechbedrijf boekte in het tweede kwartaal een verlies van 808 miljoen euro, ofwel 3,36 euro per aandeel, in vergelijking met een verlies van 190,4 miljoen euro een jaar eerder.

Vooraf door FactSet Research geraadpleegde analisten rekenden op een verlies van 2,02 euro per aandeel op een omzet van 135 miljoen euro.

Aan het einde van juni had BioNtech nog 18,5 miljard euro in kas.

Outlook

BioNtech herhaalde maandag de outlook voor het hele jaar en mikt op een omzet van 2,5 tot 3,1 miljard euro. Verder zal het 2,4 tot 2,6 miljard euro uitgeven aan R&D.

Het aandeel BioNtech, dat een notering in de VS heeft, noteerde maandag in de elektronische handel voorbeurs 3,7 procent lager.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de Tostrams dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!