vergrootglas monitor grafiek omhoogMarkt Monitor
Word abonnee
Beursblik: meevallende marge bij Philips
Beeld: Philips

Beursblik: meevallende marge bij Philips

(ABM FN-Dow Jones) Philips heeft een mooie stijging van de marge gerealiseerd. Dit concludeerden analisten van zakenbank Jefferies maandag na de halfjaarcijfers van de specialist in medische technologie.

De aangepaste EBITA-marge van 11,1 procent was duidelijk hoger dan de consensusverwachting van 9,8 procent. En die meevaller was ook gedragen door alle divisies, merkte Jefferies op.

Daarnwaast was ook de orderinstroom van 9 procent positief, "voor het eerst in twee jaar". Volgens de bank was dit te danken aan een makkelijke vergelijkingsbasis, die compenseerde voor de nog altijd lastige situatie in China.

Jefferies handhaafde het Underperform advies voor Philips met een koersdoel van 22,00 euro. De bank waarschuwt voor een moeilijke vergelijkingsbasis in het derde kwartaal. Ook zijn er nog altijd veel uitdagingen voor Philips om te overwinnen.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de Tostrams dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!