vergrootglas monitor grafiek omhoogMarkt Monitor
Word abonnee
Beursblik: Heineken levert
Beeld: Heineken

Beursblik: Heineken levert

(ABM FN-Dow Jones) Heineken heeft in de eerste helft van het jaar een minder sterke autonome groei dan verwacht geboekt, zowel voor de volumes en de omzet als het EBIT-resultaat, maar de winst per aandeel was beter dan verwacht. Dat stelde zakenbank Jefferies maandag in reactie op de cijfers.

Hoewel de eindmarkten wisselvallig zijn en de valutaschommelingen tegenwind geven, verwachten de analisten geen aanpassingen van de verwachte winst per aandeel in de analistenconsensus, mede dankzij de lagere belastingdruk.

"Heineken staat aan het begin van een meerjarig veranderprogramma waar we het bedrijf superieure groei zien leveren gecombineerd met margeverbetering", aldus Jefferies.

De analisten hebben een koopadvies en een koersdoel van 110,00 euro. Het aandeel sloot vrijdag op 90,70 euro.

De belangrijkste positieve onderdelen van de update van Heineken zijn de consistente winst en de brutokostenbesparingen van 500 miljoen euro die Heineken verwacht dit jaar. In de Amerika’s steeg de winst zeer sterk met 37 procent, tegen een consensusverwachting van 20 procent.

Negatief was de tegenvallende volumegroei in West-Europa, door het regenachtige weer, waardoor minder winst werd geboekt. Verder was Brazilië  lastig en waren de valuta-effecten ongunstig.

Per saldo vindt Jefferies het resultaat sterk, al kan er aanvankelijk wat teleurstelling in de markt kan zijn omdat de verwachtingen hooggespannen waren.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de Tostrams dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!