vergrootglas monitor grafiek omhoogMarkt Monitor
Word abonnee
Lichte stijging resultaat Retail Estates
Beeld: Retail Estates

Lichte stijging resultaat Retail Estates

(ABM FN) Retail Estates heeft in het eerste kwartaal van het gebroken boekjaar het resultaat licht laten stijgen, terwijl de waarde van de vastgoedportefeuille vrijwel stabiel was. Dat maakte het bedrijf maandagochtend bekend.

De huurinkomsten stegen met 4,5 procent tot 35,2 miljoen euro, vooral door aankopen van verhuurd vastgoed in het vorige boekjaar.

Het EPRA-resultaat steeg met 0,8 procent tot 22,5 miljoen euro. Per aandeel bedroeg was dit 1,56 euro, een daling ten opzichte van de 1,58 euro in het voorgaande jaar, door de verwatering die optrad door de uitgifte van nieuwe aandelen.

De vastgoedportefeuille had een vrijwel stabiele waarde van 2,03 miljard euro, wat 0,1 procent meer was dan op 31 maart. 

De zonnepaneelinstallaties werden minder waard door de lagere elektriciteitsprijzen, maar dit werd gecompenseerd door de waardestijging van het vastgoed.

De bezettingsgraad lag op een hoog niveau van 97,7 procent. Op 31 maart was dit 97,9 procent.

De schuldgraad steeg van 44,6 naar 46,0 procent

Retail Estate gaf geen vooruitblik op de waarde-ontwikkeling en handhaafde het verwachte dividend op 5,10 euro per aandeel.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de Tostrams dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!