vergrootglas monitor grafiek omhoogMarkt Monitor
Word abonnee
Beursblik: Vopak voldoet aan verwachtingen
Beeld: Vopak

Beursblik: Vopak voldoet aan verwachtingen

(ABM FN-Dow Jones) De resultaten van Vopak in het tweede kwartaal kwamen overeen met de verwachtingen. Dit schreef ING vrijdag in een analyse.

ING zag de stagnatie bij Chemicals vooral verband houden met China, tevens de belangrijkste reden voor de daling van de benuttingsgraag met 100 basispunten op kwartaalbasis.

De opwaartse bijstelling voor de EBITDA naar 920 tot 950 miljoen euro van eerder 900 tot 940 miljoen euro bevat wel eenmalige posten van in totaal 17 miljoen euro, zo bracht ING vrijdag onder de aandacht. In 2024 moet een EBITDA van 940 miljoen euro volgens de bank “eenvoudig” haalbaar zijn.

De beleggersdag die voor november wordt verwacht kan volgens ING aanleiding zijn voor meer uitleg over de "niet zo erg ambitieuze" doelstelling voor de kasstroom.

ING heeft een koopadvies met een koersdoel van 46,00 euro voor Vopak.

Het aandeel noteerde vrijdag op een groen Damrak 2,6 procent hoger op 41,62 euro.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de Tostrams dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!