vergrootglas monitor grafiek omhoogMarkt Monitor
Word abonnee
Signify ziet winst verbeteren ondanks margedruk

Signify ziet winst verbeteren ondanks margedruk

(ABM FN-Dow Jones) Signify heeft in het tweede kwartaal van 2024 de omzet nauwelijks zien stijgen, de marges zien verslechteren, maar de winst viel wel hoger uit dan verwacht. Dat bleek vrijdagochtend uit de cijfers die het verlichtingsbedrijf rapporteerde.

De omzet kwam uit op 1,48 miljard euro, terwijl de analisten rekenden op een omzet van 1,53 miljard euro, in vergelijking met een omzet van 1,64 miljard euro in dezelfde periode een jaar eerder.

"Onze omzet voor het tweede kwartaal werd beïnvloed door de versnelde daling van conventionele verlichting en de aanhoudende zwakte van de markt in Europa voor de Professional-activiteiten en in China. Tegelijkertijd worden we bemoedigd door de positieve trend in geconnecteerde verlichting, evenals door de terugkeer naar groei voor onze consumentenactiviteiten buiten China en onze OEM-activiteiten", aldus Eric Rondolat, CEO van Signify, vrijdag.

De aangepaste EBITA daalde op jaarbasis naar 136 naar 118 miljoen euro, terwijl de consensus lag op 138 miljoen euro. Dat resulteerde in een marge van 7,9 procent tegen 8,3 procent vorig jaar. Hier werd rekening gehouden met een marge van 9,0 procent

Onder de streep hield Signify in het tweede kwartaal een nettowinst van 63 miljoen euro over, waarbij de verwachting lag op 42 miljoen euro. In het eerste kwartaal van 2024 boekte het verlichtingsbedrijf een nettowinst van 44 miljoen euro. Een jaar geleden bedroeg de winst nog 45 miljoen euro.

De vrije kasstroom daalde naar 51 miljoen euro, voornamelijk als gevolg van een hogere reorganisatiekosten en een hogere kasuitstroom uit werkkapitaal, gedeeltelijk gecompenseerd door hogere inkomsten uit bedrijfsactiviteiten. De vrije kasstroom omvatte een reorganisatielast van 39 miljoen euro.

Outlook

Voor heel 2024 mikt het verlichtingsbedrijf op een aangepaste EBITA-marge van 10,0 tot 10,5 procent, na een marge van 10,0 procent in 2023.

Eerder zei Signify te rekenen op een margeverbetering tot 50 basispunten. Vrijdag merkte het bedrijf echter op dat het vermoedelijk aan de onderkant van de bandbreedte zal uitkomen.

Daarnaast raamt het bedrijf de vrije kasstroom nog altijd op 6 tot 7 procent van de omzet.

Bron: ABM Financial News


ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de Tostrams dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!