vergrootglas monitor grafiek omhoogMarkt Monitor
Word abonnee
Winststijging WDP houdt aan
Beeld: WDP

Winststijging WDP houdt aan

(ABM FN-Dow Jones) WDP heeft in het eerste halfjaar van 2024 een stijging van de winst geboekt en de outlook voor dit jaar herhaald. Dit maakte de vastgoedgroep met noteringen op de beurzen van Amsterdam en Brussel vrijdagmorgen bekend.

De EPRA-winst steeg met 8,1 procent op jaarbasis tot 156 miljoen euro. Dat was in het eerste kwartaal nog een plus van 15,3 procent op jaarbasis.

Per aandeel steeg de winst afgelopen halfjaar met 7 procent naar 0,71 euro. In de eerste drie maanden steeg de winst ook met 7 procent.

Deze winststijging was onder meer te danken aan een autonome huurgroei van 3,3 procent. Ook wist WDP de financieringskosten onder controle te houden ondanks de hoge rente.

Met 97,8 procent per eind juni bleef de bezettingsgraad "op hoog niveau", aldus WDP. Dat was drie maanden eerder nog 98,4 procent.

Verder meldde WDP een lichte herwaardering van de portefeuille met 61 miljoen euro, ofwel een opwaardering van 1 procent.

De eerder gegeven vooruitzichten voor 2024 werden vrijdag door WDP bevestigd.

WDP gaat nog altijd uit van een EPRA-winst per aandeel in 2024 van 1,47 euro, een stijging van 5 procent tegenover de 1,40 euro in 2023. 

Met het nieuwe groeiplan Blend2027 streeft WDP in 2027 naar een EPRA-winst per aandeel van 1,70 euro, een jaarlijkse onderliggende stijging van 6 procent.

De financiële positie lijkt ervoor te zorgen dat WDP beschikt over voldoende middelen ter financiering van het toekomstplan. De schuldratio was aan het einde van het tweede kwartaal 6,8, waar dit eind december 6,4 was.

De 'loan to value' bedroeg eind juni 35,8 procent. Dat was 34,4 procent ultimo maart.

In de eerste helft van dit jaar deed WDP voor 500 miljoen euro aan nieuwe investeringen.

"Het mooie pakket van 500 miljoen euro aan nieuwe investeringen voor de eerste helft van dit jaar, beklemtoont het feit dat rendabele groei binnen een uitdagende marktcontext met sterke concurrentie en hogere cost of capital nog steeds mogelijk is, zowel via aankopen als via nieuwe projecten, en dit in al onze markten", zei CEO Joost Uwents vrijdag in een toelichting.

Bron: ABM Financial News


ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de Tostrams dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!