vergrootglas monitor grafiek omhoogMarkt Monitor
Word abonnee
Beursblik: solide halfjaarcijfers Basic-Fit voorzien
Beeld: Basic-Fit

Beursblik: solide halfjaarcijfers Basic-Fit voorzien

(ABM FN-Dow Jones) Basic-Fit heeft een solide eerste halfjaar achter de rug, waarbij de groei van het ledenbestand vermoedelijk beleggers gerust zal stellen. Dit verwachten de analisten in aanloop naar cijfers van het bedrijf op vrijdag.

Analist Marc Zwartsenburg van ING voorziet dat er in het tweede kwartaal een aantrekkende trend zichtbaar was in de ontwikkeling van het ledenbestand ten opzichte van een jaar eerder. Wel merkte hij op dat het tweede kwartaal doorgaans niet zo sterk is als het eerste en derde kwartaal. "Voor het behalen van de outlook dit jaar zal vooral de groei na de zomer belangrijk zijn", aldus Zwartsenburg, wijzend op acties die Basic-Fit dan heeft lopen om meer leden te trekken.

ING verwacht dat de onderliggende EBITDA in het afgelopen halfjaar grofweg in lijn met de marktverwachtingen is en dat Basic-Fit de outlook voor heel dit jaar zal handhaven.

Basic-Fit pakte in het tweede kwartaal wat problemen in Frankrijk aan, aldus Zwartsenburg, en de vruchten hiervan zullen in de tweede jaarhelft worden geplukt. Op het gebied van prijzen en uitrol van clubs verwacht Zwartsenburg geen verrassingen. Ook nieuws over de belastingdruk in Nederland zal een punt van focus zijn.

De analist hoopt op een update over de uitrol van clubs na 2024. "We zouden niet verrast zijn als Basic-Fit besluit de teugels wat strakker aan te trekken met betrekking tot de uitrol, om de balans veerkrachtig te houden", aldus de analist.

"Al met al zal het geen spannend halfjaar zijn geweest. De echte test zal in september of oktober zijn. Deze maanden kunnen het jaar, en daarmee het sentiment rond het aandeel, maken of breken", concludeerde Zwartsenburg.

ING mikt voor het tweede kwartaal op een omzet bij Basic-Fit van 294 miljoen euro. Er kwamen vermoedelijk 34 clubs bij. Het ledenaantal schat ING op 4,09 miljoen.

Basic-Fit mikt voor 2024 op een uitbreiding van zijn netwerk tot 1.575 fitnessclubs, inclusief de overname van RSG Spanje.

De fitnessketen raamt de omzet voor dit boekjaar op 1,20 miljard tot 1,25 miljard euro, waarbij de gemiddelde omzet per lid per maand stijgt naar minimaal 24,50 euro. De analistenconsensus rekent op 1,23 miljard euro.

Basic-Fit raamt de onderliggende EBITDA na leases in 2024 op 305 tot 330 miljoen euro, tegenover 261 miljoen euro in 2023. Hier zit de consensus op 318 miljoen euro.

De vrije kasstroom per aandeel wordt geraamd op 2,60 tot 2,95 euro per aandeel, tegenover 2,09 euro per aandeel in 2023.

Basic-Fit mikt bij zijn bijna duizend 'volwassen' clubs op een rendement op het geïnvesteerde vermogen, de zogeheten ROIC, van ruim meer dan 30 procent.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de Tostrams dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!