vergrootglas monitor grafiek omhoogMarkt Monitor
Word abonnee
Beursblik: Universal Music Group haalt eigen groeiverhaal onderuit
Beeld: ABM Financial News

Beursblik: Universal Music Group haalt eigen groeiverhaal onderuit

(ABM FN-Dow Jones) Universal Music Group heeft in het tweede kwartaal voldaan aan de verwachtingen voor de omzet en de EBITDA, maar de zwakke inkomsten uit streaming waren een serieuze tegenvaller. Dat stelde UBS donderdag in een analistenrapport.

De autonome groei met abonnementen vertraagde van 12,5 procent in het eerste kwartaal naar 6,9 procent in het tweede, terwijl analisten gemiddeld hadden gerekend op 11 procent.

Volgens UMG had dit te maken met het feit dat Amazon en Apple een jaar geleden hun prijzen verhoogden, waardoor dit positieve effect dit jaar wegviel.

Streaming met advertentie-inkomsten daalde 4 procent op jaarbasis, waar analisten op een groei van 8,5 procent rekenden. Dit kwam omdat er een maand aan omzet van TikTok ontbrak, na een dispuut over een contractverlenging, terwijl er ook een component aan inkomsten bij Meta wegviel.

De margestijging van 20 basispunten was minder dan de 50 basispunten waar analisten op rekenden, terwijl volgens UBS ook de negatieve vrije kasstroom van 460 miljoen een pijnlijk punt was in de cijfers.

UBS verwacht dat de winstverwachtingen voor 2024 en 2025 met ongeveer 5 procent zullen dalen door de duidelijke vertraging in de groei van betaalde muziekstreaming en tragere inkomsten uit advertenties bij streaming.  

UBS neemt zijn koopadvies en koersdoel van 32,50 euro in heroverweging, omdat het uitgangspunt dat dubbelcijferige groei bij de omzet uit streamingabonnementen zou aanhouden door toename van abonnees en prijsverhogingen, wellicht niet houdbaar is. De groei van 7 procent bij UMG steekt schril af bij de 21 procent die Spotify meldde, aldus UBS.

Het aandeel UMG daalde donderdag met 25,4 procent naar 21,16 euro.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de Tostrams dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!