vergrootglas monitor grafiek omhoogMarkt Monitor
Word abonnee
Beursblik: tegenvallende outlook Besi
Beeld: ABM Financial News

Beursblik: tegenvallende outlook Besi

(ABM FN-Dow Jones) BE Semiconductor Industries heeft in het tweede kwartaal grofweg in lijn met de verwachtingen gepresteerd, maar de outlook voor het derde kwartaal viel wel tegen. Dit oordeelde analist Michael Roeg van Degroof Petercam donderdag in een rapport.

Voor het lopende derde kwartaal gaf Besi donderdag een outlook af van een vlakke omzet met een een maximale afwijking van 5 procent. De brutomarge zal tussen de 64 en 66 procent liggen en de operationele kosten dalen vermoedelijk met 0 tot 5 procent in vergelijking tot het tweede kwartaal.

De omzetoutlook is daarmee 14 procent lager dan de consensus, aldus Roeg. En als de analist de outlook doorrekent, komt hij uit op een EBIT van 51 miljoen euro. "Dat is 26 procent lager dan de consensus en 31 procent onder onze ramingen."

Dit betekent dat analisten hun taxaties zullen moeten verlagen, concludeerde Roeg, die zelf een Reduceren advies op het aandeel heeft met een koersdoel van 108,00 euro.

Het aandeel Besi daalde donderdag met 12,1 procent tot 123,70 euro.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de Tostrams dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!