vergrootglas monitor grafiek omhoogMarkt Monitor
Word abonnee
Beursblik: koers Universal Music in vrije val
Beeld: ABM Financial News

Beursblik: koers Universal Music in vrije val

(ABM FN-Dow Jones) Universal Music Group is woensdagavond op het eerste gezicht met prima cijfers gekomen, maar die kunnen niet verhullen dat muzieklabels met serieuze problemen kampen. Dit stelden analisten van ING donderdag in een rapport.

De omzet viel afgelopen kwartaal 1,6 procent hoger uit dan verwacht en ook de aangepaste EBITDA lag een half procent hoger dan voorzien.

"Maar we vrezen dat beleggers schrikken van de missers bij abonnementen en streaming, en een veel grotere uitkering van royalty's dan verwacht", aldus de bank. 

"We denken dat dit kan leiden tot een herwaardering van UMG", aldus ING, wijzend op de vrees dat de marktgroei zal tegenvallen en de muziekwinsten eerder bij partijen als Spotify en TikTok en de artiesten zelf terecht komen in plaats van bij UMG.

ING heeft een koopadvies op UMG met een koersdoel van 33,00 euro. Het aandeel daalde met donderdag met 27,2 procent tot 20,65 euro.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de Tostrams dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!