vergrootglas monitor grafiek omhoogMarkt Monitor
Word abonnee
Beursblik: veerkrachtige prestatie Aalberts in moeilijke markten
Beeld: ABM Financial News

Beursblik: veerkrachtige prestatie Aalberts in moeilijke markten

(ABM FN-Dow Jones) Aalberts heeft in de eerste jaarhelft een veerkrachtige prestatie laten zien, ondanks de uitdagende markten. Dit stelde analist Luuk van Beek van Degroof Petercam donderdag in een rapport. 

De halfjaarresultaten waren grofweg conform de verwachting, aldus de analist. Het bedrijf blijft investeren in zijn portefeuille en diensten om volledig te kunnen profiteren van een toekomstig herstel, zo concludeerde Van Beek. 

Een bodem voor nieuwbouw lijkt volgens hem in zicht, terwijl de halfgeleiderdivisie in 2025 weer kan groeien. "Daarmee verwachten we dat Aalberts weer winstgroei kan laten zien volgend jaar."

De analist wil zijn taxaties op basis van de resultaten van donderdag wat gaan aanpassen. 

Degroof Petercam handhaafde, in ieder geval voor nu, het koopadvies op Aalberts met een koersdoel van 55,00 euro. Het aandeel daalde donderdagochtend 9,0 procent tot 36,50 euro.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de Tostrams dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!