vergrootglas monitor grafiek omhoogMarkt Monitor
Word abonnee
BAM boekt meer omzet
Beeld: BAM Groep

BAM boekt meer omzet

(ABM FN-Dow Jones) BAM heeft in de eerste helft van 2024 meer omzet behaald, waar analisten op dalingen rekenden, en hield zoals verwacht de marge stabiel. Dat maakte het bouwbedrijf donderdagochtend bekend.

BAM boekte op jaarbasis een 6 procent hogere omzet van 3,15 miljard euro. Analisten rekenden vooraf gemiddeld juist een daling van 2,97 miljard tot 2,88 miljard euro.

De gecorrigeerde EBITDA steeg met 6 procent van 119 miljoen naar 126 miljoen euro en de marge was gelijk aan een jaar eerder, op 4,0 procent.  

De nettowinst daalde van 60 naar 55 miljoen euro, of van 0,22 naar 0,20 euro per aandeel. Dit was eveneens hoger dan de inschatting van analisten van 44 miljoen euro.

"De groep heeft een solide prestatie geleverd, ondanks de negatieve financiële impact van de evenementenlocatie Co-op Live in Manchester en twee scholen in Denemarken. Deze drie projecten zijn vrijwel afgerond", stelde CEO Ruud Joosten.

Sterke vraag naar huizen en goede resultaten bij infra leidden tot een grotere bijdrage uit Nederland dan een jaar eerder. De aangepaste EBITDA uit Nederland was 69,9 miljoen euro, tegen 55,1 miljoen euro een jaar eerder. De Britse en Ierse tak zag het resultaat juist dalen van 63 miljoen naar 51 miljoen euro.

Het orderboek steeg met 12 procent van 9,8 miljard eind 2023 naar 11,0 miljard euro ultimo juni, meldde BAM verder, "met een duidelijke focus op de kwaliteit van de aangenomen nieuwe orders." Vooral de Britse infra-tak zag veel orders binnenkomen.

Outlook

Voor het jaar 2024 verwacht BAM nog steeds een gecorrigeerde EBITDA-marge van 4 tot 5 procent te realiseren.

Bron: ABM Financial News


ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de Tostrams dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!