vergrootglas monitor grafiek omhoogMarkt Monitor
Word abonnee
Omzet Arcadis stijgt door
Beeld: ABM Financial News

Omzet Arcadis stijgt door

(ABM FN-Dow Jones) Arcadis heeft in het tweede kwartaal van 2024 de omzet verder zien stijgen en de marge zien oplopen. Dit bleek donderdag voorbeurs uit cijfers van het advies- en ingenieursbureau.

Arcadis zag de omzet op jaarbasis met 5 procent oplopen van 945 miljoen naar 991 miljoen euro. Autonoom was sprake van een plus van 6,0 procent.

De operationele EBITA liep daarnaast op van 92 naar 114 miljoen euro, een stijging van 24 procent. De marge verbeterde op jaarbasis van 9,7 naar 11,5 procent. In het eerste kwartaal van dit jaar was deze marge 10,7 procent.

Zakenbank Jefferies schatte begin deze maand de EBITA van de onderneming op 110,5 miljoen euro met een marge van 11,0 procent. De autonome omzetgroei raamde de bank op circa 6 procent. 

De vrije kasstroom kwam uit op 8 miljoen euro positief na een min van 26 miljoen euro een jaar eerder.

Het netto werkkapitaal kwam over de eerste zes maanden uit op 12,7 procent van de omzet, iets meer dan de 12,2 procent over dezelfde periode een jaar eerder, en het aantal dagen voordat een factuur werd betaald was 66. Een jaar eerder was dit 65 dagen.

Arcadis had aan het einde van juni een nettoschuld van iets meer dan 1 miljard euro, ten opzichte van bijna 1,2 miljard euro een jaar eerder.

De orderinstroom bedroeg afgelopen kwartaal 1,1 miljard euro, wat resulteerde in een stijging van de orderportefeuille met 5,6 procent autonoom op jaarbasis.

Financiële doelstellingen herhaald

In november vorig jaar formuleerde Arcadis de groeiplannen voor de dan komende drie jaar, die donderdag werden herhaald.

Arcadis denkt tussen 2024 en 2026 een jaarlijkse autonome omzetgroei van 5 tot en met 9 procent te kunnen realiseren met een aantrekkende operationele EBITA-marge van 12,5 procent in 2026. Het eerder vermelde begrip 'minimaal' bij de marge stond er deze donderdag niet bij.

Arcadis beloofde aandeelhouders destijds om 30 tot 40 procent van de operationele nettowinst uit te keren als dividend, zonder de investment grade kredietwaardigheid in gevaar te laten komen. De schuldratio zal tussen de 1,5 en 2,5 liggen.

Verder zei Arcadis donderdag nog dat het realiseren van de synergievoordelen uit recente overnames op schema ligt. Bron: ABM Financial News


ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de Tostrams dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!