vergrootglas monitor grafiek omhoogMarkt Monitor
Word abonnee
Jefferies verhoogt koersdoel Fugro
Beeld: Fugro

Jefferies verhoogt koersdoel Fugro

(ABM FN-Dow Jones) Jefferies heeft woensdag het koersdoel verhoogd voor Fugro van 26,50 naar 30,00 euro met een onveranderde koopaanbeveling. Dit bleek uit een rapport van analist David Kerstens, waarin hij vooruitblikt op de halfjaarcijfers.

"Fugro is een favoriet", stelde de analist voorafgaand aan de cijfers op 1 augustus.

De bank denkt dat er kans is dat Fugro de outlook zal verhogen dankzij een groeiende pijplijn voor offshore windprojecten, waardoor de bezettingsgraad en de marges van Fugro zullen stijgen.

Voor de eerste zes maanden rekent Kerstens op een 28 procent hogere aangepaste EBIT van 124 miljoen euro, wat in lijn is met de consensus. In de eerste drie maanden steeg de EBIT al met 75 procent, benadrukte de analist, die opmerkte dat het tweede kwartaal een moeilijkere vergelijkingsbasis kende.

Kerstens denkt dat de omzet afgelopen halfjaar met 10 procent steeg en de EBITA-marge met 2,3 procentpunt tot 11,1 procent.

"De belangrijkste aanjager was [de divisie] Marine, terwijl we verwachten dat Land relatief stabiel was", aldus Kerstens, die zijn eigen taxaties vandaag met 2 tot 6 procent verhoogde.

Het aandeel Fugro won woensdagmiddag 0,4 procent op 24,90 euro.

Bron: ABM Financial News


ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de Tostrams dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!