vergrootglas monitor grafiek omhoogMarkt Monitor
Word abonnee
Beursblik: geen omzetgroei voor BAM verwacht
Beeld: ABM Financial News

Beursblik: geen omzetgroei voor BAM verwacht

(ABM FN-Dow Jones) BAM heeft in de eerste helft van 2024 iets minder omzet en ook minder winst behaald. Dit is de verwachtingen van analisten die bijdroegen aan de bedrijfsconsensus.

BAM boekte volgens de vijf analisten op een omzet van 2,88 miljard euro een aangepaste EBITDA van 114 miljoen euro, ofwel een marge van 4,0 procent. In de eerste helft van 2023 bedroeg de omzet van BAM 2,97 miljard euro wat toen een aangepaste EBITDA opleverde van 119 miljoen euro met een marge van eveneens 4,0 procent.

Het nettoresultaat schatten de analisten in op 44,0 miljoen euro. Dat zou flink minder zijn dan de 60,2 miljoen euro in de eerste helft van 2023.

Verder wijst de analistenconsensus voor eind juni op een orderboek van 10,3 miljard euro, maar dat is wel op basis van 1 taxatie.

"We hebben geen significante verandering gezien in de eindmarkten voor niet-residentieel vastgoed en infra in het VK en Nederland", blikten analisten van ING vooruit. "Maar de Nederlandse huizenmarkt lijkt daarentegen de bodem te hebben gevonden en laat de eerste tekenen van een cyclisch herstel zien."

ING denkt dat BAM in de eerste zes maanden 720 huizen verkocht, een stijging op jaarbasis van bijna 50 procent.

BAM gaf eerder een outlook af van een aangepaste EBITDA-marge van 4 tot 6 procent voor 2024. ING heeft hier vertrouwen in en mikt op een marge van 4,5 procent.

Voor heel dit jaar gaat de analistenconsensus uit van een omzet van 6,21 miljard euro en een aangepaste EBITDA van 291 miljoen. Dit zou resulteren in een marge van 4,7 procent.

Op een nettowinst van 138 miljoen euro keert de bouwer volgens de analisten een dividend uit van 0,21 euro per aandeel.

BAM opent donderdagochtend de boeken.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de Tostrams dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!