vergrootglas monitor grafiek omhoogMarkt Monitor
Word abonnee
Beursblik: UBS verlaagt koersdoel Just Eat Takeaway
Beeld: ABM Financial News

Beursblik: UBS verlaagt koersdoel Just Eat Takeaway

(ABM FN-Dow Jones) UBS heeft woensdag het koersdoel voor Just Eat Takeaway.com verlaagd van 21,11 naar 17,27 pond, maar met handhaving van het koopadvies. Dit bleek uit een rapport van de Zwitserse zakenbank. 

Hoewel Delivery Hero de favoriet blijft van UBS onder de maaltijdbezorgers voor het komende jaar, ziet de bank wel op korte termijn aanjagers voor Just Eat. Maatregelen in het Verenigd Koninkrijk om de logistiek efficiënter te maken, zullen leiden tot een hoger dan voorziene winst dit jaar, denken de analisten van UBS. Dit biedt ook ruimte om de aandeelhouders te belonen. 

De halfjaarresultaten zouden volgens UBS een mooi moment kunnen zijn voor een aankondiging van een aandeleninkoopprogramma, na de komst van de nieuwe CFO in mei. De balans is "comfortabel", er zijn eerder eigen aandelen ingekocht, en de vrije kasstroom doet het beter dan ooit, benadrukte UBS.

Het koersdoel werd evenwel verlaagd vanwege onzekerheid in de sector. Het aandeel steeg woensdagochtend met 2,8 procent tot 11,24 euro. 

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de Tostrams dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!