vergrootglas monitor grafiek omhoogMarkt Monitor
Word abonnee
Beursblik: goed kwartaal voor ASMI
Beeld: ABM Financial News

Beursblik: goed kwartaal voor ASMI

(ABM FN-Dow Jones) ASMI heeft in het tweede kwartaal meer orders binnengehaald dan verwacht en een "gezonde" outlook afgegeven voor de tweede jaarhelft. Dit stelden analisten van zakenbank Jefferies in een rapport naar aanleiding van de kwartaalupdate van de halfgeleiderspecialist.

De orderinstroom van 755 miljoen euro in het tweede kwartaal was beduidend beter dan de 730 miljoen euro die Jefferies had verwacht. En de omzetverwachting van 760 miljoen euro voor het lopende derde kwartaal is ook meer dan de 744 miljoen die Jefferies in zijn model had staan. Daarbij zaten de taxaties van Jefferies al hoger dan de analistencosnensus.

Jefferies merkte op dat ASMI er vertrouwen in heeft dat de dalende omzet in China ruimschoots kan worden opgevangen.

Daarbij denkt de zakenbank dat de outlook van ASMI, zowel voor de tweede jaarhelft als voor 2025 te conservatief zal blijken, door een robuuste vraag naar 2 nanometer voor Gate-All-Around en uit het geheugensegment.  Ook denkt de bank dat de zwakte in China uiteindelijk zal meevallen. Er is weinig risico volgens Jefferies dat de verkoop aan China door ASMI aan banden zal worden gelegd.

Jefferies vindt ASMI koopwaardig met een koersdoel van 880,00 euro. Het aandeel staat ook op de favorietenlijst van de bank.

Dinsdag sloot het aandeel op 693,20 euro.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de Tostrams dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!