vergrootglas monitor grafiek omhoogMarkt Monitor
Word abonnee
Berenberg verlaagt koersdoel Nedap
Beeld: Nedap

Berenberg verlaagt koersdoel Nedap

(ABM FN-Dow Jones) Berenberg heeft het koersdoel voor Nedap verlaagd van 63,00 naar 60,00 euro bij handhaving van het Houden advies. Dit bleek woensdag uit een rapport van de bank.

Berenberg wees op de gedaalde omzet van 8 procent over het eerste halfjaar van 2024 waarbij de operationele marge daalde van 12,0 over het eerste halfjaar van 2023 naar 8,5 procent dit jaar. De terugkerende omzet steeg overigens met 20 procent en maakt nu 39 procent van de totale omzet uit, merkte Berenberg op. 

De bank verlaagde de taxaties voor de omzetgroei voor de tweede helft van 2024 van 10 naar 6 procent. Berenberg mikt voor heel het jaar op een omzetkrimp van 1 procent tegen eerder een plus van 4 procent. 

Berenberg kijkt specifiek uit naar de beleggersdag van 7 november, die volgt op de resultaten over het derde kwartaal in oktober. Berenberg is benieuwd hoe Nedap omzetgroei denkt te realiseren om het operationele resultaat aan te jagen en daarmee om een EBIT-marge van 15 procent voor de middellange termijn te halen.

info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

Bron: ABM Financial News


ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de Tostrams dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!