vergrootglas monitor grafiek omhoogMarkt Monitor
Word abonnee
Degroof: Wereldhave boekt nette resultaten
Beeld: Wereldhave

Degroof: Wereldhave boekt nette resultaten

(ABM FN-Dow Jones) Wereldhave heeft nette resultaten in de eerste helft van 2024 geboekt, ondanks een uitdagend retailklimaat en hogere financieringskosten. Dit concludeerde analist Amal Aboulkhouatem van Degroof Petercam op basis van de halfjaarcijfers van het Nederlandse vastgoedfonds.

Wereldhave rapporteerde 8,5 procent hogere huurinkomsten van 83,1 miljoen euro, terwijl het direct resultaat met 43,7 miljoen euro 1,2 procent hoger uitkwam en de waardering van de vastgoedportefeuille steeg met 2,4 procent tot 2,2 miljard euro.

De analist wees er wel op dat het vastgoedfonds in 2024 waarschijnlijk geen transformatieproject zal afronden, maar dat de projecten waarbij dit inmiddels wel is gelukt, bemoedigende resultaten en een mooie stijging in waarde laten zien.

Dat het bedrijf geen update heeft gegeven over de verkoop van de twee Franse activa, is volgens de analist niet verrassend.

Degroof Petercam handhaafde het Houden advies met een koersdoel van 15,00 euro. Het aandeel Wereldhave noteerde dinsdag 5,3 procent hoger op 14,22 euro.

Bron: ABM Financial News


ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de Tostrams dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!