vergrootglas monitor grafiek omhoogMarkt Monitor
Word abonnee
Jefferies verwacht in Q3 minder omzetdaling bij Randstad
Beeld: ABM Financial News

Jefferies verwacht in Q3 minder omzetdaling bij Randstad

(ABM FN-Dow Jones) Jefferies verwacht minder omzetdaling voor Randstad in het derde kwartaal, terwijl de autonome omzet over het tweede kwartaal licht onder de verwachtingen uitkwam en de brutomarge ten opzichte van de ramingen 30 basispunten tekortschoot. Dit bleek dinsdag uit een analyse van de resultaten van Randstad door de zakenbank.

Jefferies verwacht bij een stabiele trend nu een daling van de autonome omzet in het derde kwartaal van 5 procent, waar de consensus het volgens de bank houdt op een afname met 2,8 procent. Jefferies baseerde zich daarbij op de trend in de eerste weken van juli die volgens Randstad zelf stabiele volumes liet zien. De omzet van Randstad daalde over het tweede kwartaal nog met 7,5 procent.

Voor de EBITA raamt de bank 200 tot 210 miljoen euro tegen een consensus van 223 miljoen euro.

Deze post kwam over het tweede kwartaal met 181 miljoen euro 3 procent onder gemiddelde verwachting uit, terwijl Jefferies vooraf uitging van 192 miljoen euro. 

Jefferies heeft het advies voor Randstad op Houden staan met een koersdoel van 42,00 euro.

Randstad noteerde dinsdag op een vlak Damrak 0,4 procent lager op 44,51 euro. 

Bron: ABM Financial News


ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de Tostrams dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!