vergrootglas monitor grafiek omhoogMarkt Monitor
Word abonnee
Wereldhave in gesprek over verkoop 2 Nederlandse winkelcentra
Beeld: Wereldhave

Wereldhave in gesprek over verkoop 2 Nederlandse winkelcentra

(ABM FN-Dow Jones) Wereldhave voert momenteel concrete gesprekken over de verkoop van twee winkelcentra in Nederland. Dit zei CEO Matthijs Storm van Wereldhave dinsdag in gesprek met ABM Financial News.

Daarnaast voert het vastgoedfonds ook verkennende gesprekken over de oprichting van een joint venture voor één van zijn elf winkelcentra in Nederland. Storm verwacht in de tweede helft van 2024 meer over deze desinvestering en joint venture te kunnen rapporteren.

De plannen voor de Nederlandse portefeuille zijn vanwege het nieuwe belastingregime topprioriteit voor het vastgoedfonds, benadrukte Storm. Het concern heeft overigens geen voorkeur voor verkoop of joint ventures: "We staan voor beide open", aldus de CEO. Bij verkoop verwacht de bestuurder wel dat het vastgoed op of boven de boekwaarde van eigenaar zal wisselen.

Met de plannen voor de verkoop van de Franse vastgoedportefeuille gebeurt momenteel weinig. "Frankrijk loopt op het gebied van vastgoed altijd achteraan. Daar is geduld nodig", aldus Storm.

De opbrengsten van de desinvesteringen en jont ventures wil Wereldhave gebruiken om de schuldgraad omlaag te brengen. Deze bedroeg eind juni dit jaar 43,0 procent, tegenover 41,5 eind maart 2024 en 42,7 procent eind 2023. Het vastgoedfonds mikt op een schuldgraad onder de 40 procent.

Storm is optimistisch gestemd: in mei gaf kredietbeoordelaar Fitch het vastgoedfonds een BBB rating, wat Wereldhave een terugkerende besparing oplevert op de financieringskosten. "Aangezien we deze upgrade in mei toegekend kregen, zal dit in de tweede helft van dit jaar met name zichtbaar worden", beloofde Storm.

In december 2023 zei Wereldhave uit te kijken naar nieuwe landen om actief te worden. "We zijn momenteel niet met dit dossier bezig. We zijn daar heel voorzichtig mee. Dat komt een keer", zei Storm.

Bron: ABM Financial News


ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de Tostrams dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!