vergrootglas monitor grafiek omhoogMarkt Monitor
Word abonnee
Jefferies: tegenvallende prestatie van AkzoNobel
Beeld: ABM Financial News

Jefferies: tegenvallende prestatie van AkzoNobel

(ABM FN-Dow Jones) AkzoNobel heeft in het tweede kwartaal iets minder dan verwacht gepresteerd. Dit zag analist Chris Counihan van zakenbank Jefferies dinsdag.

In een rapport direct na de cijfers van Akzo, merkte de analist op dat de aangepaste EBITDA in het tweede kwartaal van 400 miljoen euro, 3 procent lager was dan de 414 miljoen euro die de consensus had verwacht. Counihan had echter gerekend op 435 miljoen euro.

Vooral de divisie Decoratieve verven viel tegen, vond Jefferies. Performance coatings deed het juist iets beter dan voorzien.

Akzo zei dinsdag voor heel 2024 nog altijd te rekenen op een aangepaste EBITDA van 1,50 tot 1,65 miljard euro, maar waarschuwde wel dat het resultaat vermoedelijk aan de onderkant van deze bandbreedte zal uitkomen. Jefferies ging voor vandaag al uit van 1,59 miljard euro en de consensus van 1,54 miljard euro.

Verder zei Akzo voor het lopende derde kwartaal te rekenen op een vergelijkbaar beeld als in het tweede kwartaal. Dit terwijl de consensus voor het derde kwartaal volgens Counihan ligt op 432 miljoen euro.

De analist van Jefferies, die een koopadvies op het aandeel heeft met een koersdoel van 79,00 euro, verwacht vanochtend een "licht negatieve koersreactie" na de cijfers van Akzo.

Aandelen van AkzoNobel sloten maandag 2,2 procent hoger op 58,34 euro.

Bron: ABM Financial News


ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de Tostrams dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!