vergrootglas monitor grafiek omhoogMarkt Monitor
Word abonnee
Omzet Acomo op peil maar winst omlaag
Beeld: ABM Financial News

Omzet Acomo op peil maar winst omlaag

(ABM FN-Dow Jones) Acomo heeft in de eerste helft van 2024 de omzet nauwelijks zien oplopen en winst onder druk zien staan, maar hield wel vast aan de dividenduitkering. Dit bleek dinsdag uit cijfers van de handelsonderneming in specerijen, noten, eetbare zaden, thee en voedingsingrediënten.

In de verslagperiode steeg de omzet op jaarbasis van 668 miljoen euro over de eerste zes maanden van 2023 naar 668,2 miljoen euro. De EBITDA stond met 9 procent onder druk en kwam uit op 41,2 miljoen euro.

Acomo wees dinsdag op de onvoorspelbare en volatiele cacaomarkt die een negatief effect had op Organic Ingredients. 

De vooruitzichten voor de cacaomarkt in de tweede jaarhelft van 2024 blijven onzeker, "maar we zouden enige verbetering kunnen zien in de tweede helft van het jaar", aldus het bedrijf.

Onder de streep restte een nettowinst van 17,8 miljoen euro. Dit was een jaar eerder nog 22,0 miljoen euro. 

De handelaar stelde een dividenduitkering voor van 0,40 euro per aandeel en dat is gelijk aan de uitkering over het eerste halfjaar van 2023.

Net als vorig jaar is het volgens Acomo gezien de aard van de activiteiten van de groep is het niet mogelijk om marktontwikkelingen of resultaten te voorspellen.

Bron: ABM Financial News


ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de Tostrams dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!