vergrootglas monitor grafiek omhoogMarkt Monitor
Word abonnee
Wereldhave boekt fors hoger resultaat
Beeld: Wereldhave

Wereldhave boekt fors hoger resultaat

(ABM FN-Dow Jones) Wereldhave heeft in de eerste jaarhelft een fors hoger resultaat geboekt, onder andere dankzij hogere huurinkomsten en een positieve herwaardering van het vastgoed. Dit bleek dinsdag uit de halfjaarcijfers van het vastgoedfonds.

CEO Matthijs Storm sprak van behoorlijke operationele resultaten, waarbij het direct resultaat in de eerste helft van 2024 werd beïnvloed door faillissementen, herfinancieringskosten en eenmalige negatieve servicekostenafrekeningen. De topman zei voor de tweede jaarhelft een verbetering te zien.

De bruto huurinkomsten stegen in de eerste jaarhelft van 76,6 miljoen euro naar 83,0 miljoen euro, een plus van 8,5 procent. Netto stegen deze inkomsten met 8,1 procent op jaarbasis tot 68,0 miljoen euro.

Het direct resultaat bedroeg 43,7 miljoen euro, tegenover 43,2 miljoen euro in dezelfde periode een jaar eerder. Het indirect resultaat, waar tevens de herwaardering van het vastgoed in is opgenomen, steeg van 13,8 miljoen euro naar 50,8 miljoen euro. Daarmee kwam het totale resultaat uit op 94,5 miljoen euro, tegenover 57,0 miljoen euro in de eerste helft van 2023, een plus van 65,6 procent.

De schuldgraad bedroeg eind juni dit jaar 43,0 procent, tegenover 41,5 eind maart 2024 en 42,7 procent eind 2023.

De bezettingsgraad noteerde ultimo juni 2024 op 95,7 procent, in vergelijking met 96,6 procent eind 2023.

Outlook

Wereldhave herhaalde dinsdag de outlook voor het hele boekjaar. Het vastgoedfonds blijft mikken op een direct resultaat van 1,75 euro per aandeel.

Bron: ABM Financial News


ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de Tostrams dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!