vergrootglas monitor grafiek omhoogMarkt Monitor
Word abonnee
Omzetgroei voor CM.com
Beeld: iStock

Omzetgroei voor CM.com

(ABM FN-Dow Jones) CM.com heeft in de afgelopen drie maanden de omzet zien stijgen, waarmee de omzetdaling in het eerste kwartaal bijna werd goedgemaakt. Dit bleek dinsdag voorbeurs uit cijfers van het techbedrijf, dat nog altijd rekent op een positieve vrije kasstroom in de tweede jaarhelft.

"De pijplijn voor de tweede helft van 2024 ontwikkelt zich goed, vooral in Europa", stelde het bedrijf dinsdag.

De omzet steeg in het tweede kwartaal met 7 procent op jaarbasis tot 70,8 miljoen euro, wat een stuk beter was dan de 11 procent krimp in het eerste kwartaal. In de eerste drie maanden van 2024 behaalde CM.com een omzet van 63,5 miljoen euro.

De analistenconsensus ging voor het tweede kwartaal uit van een omzet van 67 miljoen euro, wat ING wat aan de ruime kant vond. De bank rekende op 62 miljoen euro omzet.

Daarmee kwam de omzet in de eerste zes maanden van dit jaar uit op 134,4 miljoen euro, een daling van 2 procent op jaarbasis. De analistenconsensus rekende op 130 miljoen euro, 5 miljoen euro meer dan waarop ING mikte.

In het tweede kwartaal van 2023 behaalde CM.com nog een omzet van 65,9 miljoen euro en in de eerste helft van vorig jaar was de omzet 137,3 miljoen euro.

De brutowinst van CM.com bedroeg afgelopen kwartaal 20,7 miljoen euro en de marge kwam uit op 29,3 procent. Hier lag de analistenconsensus op 21 miljoen euro.

In het tweede kwartaal van 2023 behaalde CM.com een brutowinst van 19,2 miljoen euro met een marge van 29,1 procent. ING verwachtte voor het tweede kwartaal dit jaar een marge van 32,2 procent en de consensus lag daar onder met 30,9 procent.

De aangepaste EBITDA kwam in het tweede kwartaal uit op 4,9 miljoen euro, tegen 3,3 miljoen euro in de eerste drie maanden van dit jaar. ING had voor het tweede kwartaal gerekend op een EBITDA van 4,0 miljoen euro.

De genormaliseerde operationele kosten kwamen het afgelopen kwartaal uit op 15,8 miljoen euro, een daling van ruim 23 procent op jaarbasis. Ook in de eerste zes maanden daalden deze kosten met 23 procent, tot 32,1 miljoen euro.

Outlook

CM.com denkt nog altijd dat de tweede jaarhelft een positieve vrije kasstroom zal opleveren, met een aangepaste EBITDA in heel 2024 van 14 tot 18 miljoen euro. In 2023 was die EBITDA nog licht negatief.

In de eerste jaarhelft was de vrije kasstroom van CM.com nog 1,3 miljoen euro negatief, maar dat was een flinke verbetering ten opzichte van de eerste zes maanden van 2023, toen dit 7,9 miljoen euro negatief was.

CM.com investeerde afgelopen halfjaar 27 procent minder dan in de eerste zes maanden van 2023.

Verder zullen de genormaliseerde operationele uitgaven naar verwachting van CM.com in 2024 met minimaal 15 procent afnemen ten opzichte van een jaar eerder.  

Aangezien het reorganisatieprogramma afgerond is, worden hier geen kosten meer verwacht.

Aandelen van CM.com sloten maandag 7,7 procent hoger op 7,70 euro.

Bron: ABM Financial News


ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de Tostrams dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!