vergrootglas monitor grafiek omhoogMarkt Monitor
Word abonnee
Vooruitblik cijfers Flow Traders: aandacht op marktaandeel

Vooruitblik cijfers Flow Traders: aandacht op marktaandeel

(ABM FN-Dow Jones) Flow Traders zal in het tweede kwartaal naar verwachting fors minder inkomsten boeken dan in het eerste kwartaal, maar wel bijna twee keer zo veel als een jaar eerder. Dat blijkt uit een consensusverwachting van analisten die werd ingezien door ABM Financial News.

De analisten rekenen op netto handelsinkomsten van 92,3 miljoen euro, 27 procent minder dan in het eerste kwartaal, toen deze omhoogschoten naar 127 miljoen euro, maar 87 procent meer dan de 49,5 miljoen euro in de tweede periode een jaar eerder.

De sterke schommelingen komen vooral door de handel in crypto. In het eerste kwartaal was er veel enthousiasme over de lancering van de crypto-ETFs door BlackRock begin dit jaar, maar het schuim van deze handel is er inmiddels wel weer wat van afgeblazen, met een daling van barometer bitcoin van 11 procent in het kwartaal, volgens ING.

Flow Traders meldde over het tweede kwartaal al betere handelsvolumes en meer volatiliteit in de aandelen, vergeleken met het eerste kwartaal, maar minder volatiliteit bij digitale activa zoals bitcoin. De handelsvolumes in bitcoin daalden met dubbele cijfers, nadat de aanvankelijke sterke stroom van gelden naar spot bitcoin ETF's in de VS in het eerste kwartaal aanzienlijk vertraagden tot meer normale stromen voor ETF's in het kwartaal, aldus Flow Traders. Vergeleken met dezelfde periode een jaar geleden waren de handelsvolumes hoger, maar de volatiliteit was lager in bijna alle beleggingscategorieën.

De nettowinst zou moeten uitkomen rond 23 miljoen euro, verwachten analisten gemiddeld, wat bijna een halvering is ten opzichte van de 45,9 miljoen euro in het eerste kwartaal, maar duidelijk beter dan het nettoverlies van 4 miljoen euro een jaar eerder.

Het EBITDA-resultaat wordt verwacht op 34,4 miljoen euro. Daarbij gaan analisten uit van een marge of 'take rate' van 2,4 basispunten, iets minder dan de 2,5 basispunten in het eerste kwartaal maar meer dan de 1,9 basispunten een jaar eerder.

Op 18 juli meldde branchegenoot Virtu een veel sterker dan verwachte groei van de aangepaste winst per aandeel van 38 procent in het tweede kwartaal, waarna het aandeel met 19 procent steeg. Voor Flow Traders zit zo'n koerssprong er echter niet in, denkt ING.  

De aandacht van beleggers richt zich vooral op de openheid van het bedrijf over zijn marktaandeel en het balansbeheer, volgens ING. Bij de eerstekwartaalcijfers stopte Flow Traders met het rapporteren van het marktaandeel, waarna een analist besloot het aandeel niet langer te volgen. Ook nam het management van Flow Traders nog geen duidelijke beslissing over een vergroting van de kapitaalbasis waarmee wordt gehandeld. Dit kan door middel van hybride kapitaalinstrumenten, maar ook door minder dividend uit te keren. ING ziet graag informatie over marktaandeel terugkeren en ook meer duidelijkheid over het kapitaalbeheer.

Flow Traders publiceert de cijfers op 26 juli. Analisten rekenen gemiddeld op een dividend van 0,55 euro per aandeel.

Bron: ABM Financial News


ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de Tostrams dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!