vergrootglas monitor grafiek omhoogMarkt Monitor
Word abonnee
Beursblik: Berenberg verwelkomt investeringsplannen NSI
Beeld: NSI

Beursblik: Berenberg verwelkomt investeringsplannen NSI

(ABM FN-Dow Jones) Berenberg verwelkomt de investeringsplannen van NSI, nadat de focus op de ontwikkeling van kantoren geen succes was. Dat stelden de analisten in een rapport maandag.

Berenberg hield zijn koersdoel van 23,00 euro ongewijzigd en handhaaft het koopadvies voor NSI na de halfjaarcijfers die grotendeels overeenkwamen met de verwachtingen.

De analisten noemen de vergelijkbare groei van de bruto huurinkomsten met 3 procent en de daling van de leegstand met 30 basispunten tot 4,9 procent bemoedigend, ondanks de lagere nettohuurinkomsten door fors hogere onderhoudskosten.

Strategisch wil NSI zich nog meer focussen op Amsterdam, dat nu al 55 procent van de portefeuille uitmaakt en meer open staan voor sectoren buiten kantoren, zoals vastgoed voor life sciences en als "logische volgende stap" herontwikkeling naar woningen.

De nieuwe strategie is een antwoord op de nieuwe vastgoedwetgeving in Nederland. De Nederlandse kantorenmarkt herstelt traag en NSI's eerdere strategie om kantoren te ontwikkelen was geen succes, stelde Berenberg. 

De analisten verwelkomen de plannen om te investeren en verwachten de eerste resultaten in de tweede helft van het jaar, gevolgd door meer in 2025.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de Tostrams dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!