vergrootglas monitor grafiek omhoogMarkt Monitor
Word abonnee
BP waarschuwt voor tegenvallend kwartaal
Beeld: ABM Financial News

BP waarschuwt voor tegenvallend kwartaal

(ABM FN-Dow Jones) BP heeft vermoedelijk een tegenvallend kwartaal achter de rug, waarbij aanzienlijk zwakkere raffinagemarges en een flink belastingnadeel de resultaten hebben gedrukt. Dit bleek dinsdagochtend uit een kwartaalupdate van de Britse energiereus, die op 30 juli aanstaande met definitieve cijfers komt.

Het energiebedrijf waarschuwde dinsdag voor aanzienlijk lagere gerealiseerde raffinagemarges, die naar verwachting een negatief effect van 500 tot 700 miljoen dollar zullen hebben. Het resultaat uit oliehandel zal naar verwachting zwak zijn na een sterk resultaat in het eerste kwartaal, aldus BP.

Het energieconcern zei dinsdag ook dat het verwacht dat de resultaten over het tweede kwartaal zullen worden beïnvloed door bijzondere waardeverminderingen op activa na belastingen en eenmalige contractuele voorzieningen van 1,0 miljard tot 2,0 miljard dollar, waaronder kosten in verband met een evaluatie van de raffinaderij in Gelsenkirchen in Duitsland.

Bij Upstream is de productie in het tweede kwartaal vermoedelijk min of meer gelijk gebleven ten opzichte van de drie maanden ervoor, met daarbij ook een stabiele olieproductie en een iets lagere productie van gas & koolstofarme energie, zei BP.

Bron: ABM Financial News


ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de Tostrams dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!