vergrootglas monitor grafiek omhoogMarkt Monitor
Word abonnee
Olieprijzen lager aan de week begonnen
Beeld: ABM Financial News

Olieprijzen lager aan de week begonnen

(ABM FN-Dow Jones) De olieprijzen zijn maandag gedaald, terwijl handelaren de impact van de tropische storm Beryl op de raffinage-, productie- en exportinfrastructuur van de Golfkust in de gaten hielden.

Bij een settlement van 82,33 dollar werd een vat West Texas Intermediate 1,0 procent goedkoper. 

De prijzen daalden maandag ook nadat Hamas dit weekend zijn initiële goedkeuring had gegeven aan een door de VS gesteund voorstel voor een gefaseerd staakt-het-vuren met Israël in Gaza.

De omvang van de verwoestingen in de Gazastrook als gevolg van het negen maanden durende offensief van Israël heeft Hamas er waarschijnlijk toe aangezet zijn eisen voor een staakt-het-vuren te verzachten, zo meldde Associated Press maandag. Hamas liet zijn al lang bestaande eis vallen dat Israël zou beloven de oorlog te beëindigen als onderdeel van een staakt-het-vuren-akkoord.

Vrijdag sloten de prijzen voor Brent- en WTI-ruwe olie de handelssessie lager af, maar boekten voor de vierde week op rij wekelijkse winsten.

Voorlopig nemen de olie-bulls een adempauze, zei Han Tan, hoofd marktanalist bij Exinity, maar de prijzen "kunnen nog verder stijgen zolang de seizoensgebonden stijging van de Amerikaanse vraag in de zomer blijft voldoen aan de verwachtingen."

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de Tostrams dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!