vergrootglas monitor grafiek omhoogMarkt Monitor
Word abonnee
ADP: banengroei Amerika lager dan voorzien
Beeld: ABM Financial News

ADP: banengroei Amerika lager dan voorzien

(ABM FN-Dow Jones) De werkgelegenheid in de private sector in de Verenigde Staten is in juni minder hard gestegen dan verwacht. Dit bleek woensdag uit cijfers van loonstrookjesverwerker ADP.

Het aantal banen steeg met 150.000, na een bijgestelde stijging van 157.000 een maand eerder. Aanvankelijk was voor mei een stijging met 152.000 banen gemeld. Er was voor juni door economen gerekend op een groei van 160.000 banen.

De salarissen stegen met 4,9 procent op jaarbasis, na een stijging met 5,0 procent een maand eerder, aldus het rapport. Werknemers die van baan verwisselden gingen er 7,7 procent op vooruit. Een maand eerder was dit 7,8 procent.

“De banengroei was solide, maar niet breed gedragen. Als er geen herstel was geweest van de werving in de vrijetijds- en horecasector, zou juni een sombere maand zijn geweest”, zei hoofdeconoom Nela Richardson van ADP in een toelichting.

Bron: ABM Financial News


ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de Tostrams dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!