vergrootglas monitor grafiek omhoogMarkt Monitor
Word abonnee
AEX licht hoger van start gegaan
Beeld: ABM Financial News

AEX licht hoger van start gegaan

(ABM FN-Dow Jones) De AEX index koerste donderdag kort na de beursgong 0,2 procent hoger op 924,74 punten, terwijl de Midkap vlak noteerde.

Onder de hoofdaandelen won alleen DSM-Firmenich meer dan een procent. Adyen won 0,9 procent. Handelaar Bert van der Pol van Today's Group wees op een koopadvies van analisten van Bryan Garnier voor Adyen. Het koersdoel is 1.400 euro.

ASR Nederland was de grootste daler met een verlies van 2,2 procent. De verzekeraar gaat in de komende drie jaar weer voor ruim een half miljard euro aan eigen aandelen inkopen, naast een progressief dividend, zo maakte de verzekeraar bekend in aanloop naar de beleggersdag die ASR vandaag organiseert.

Prosus verloor 1,4 procent, nadat Tencent vanochtend meer dan 2 procent daalde.

In de AMX won SBM Offshore 0,8 procent en Vopak 1,2 procent. Vopak kreeg een koersdoelverhoging van Jefferies. 

Alfen daalde twee procent. Deutsche Bank halveerde het koersdoel voor Alfen ruimschoots, na de winstwaarschuwing van woensdag.

In de AScX won Ebusco 1,9 procent en BAM 2,1 procent.

Bron: ABM Financial News


ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de Tostrams dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!